My Arousing Heart


 
PortalHomeCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

  Najčešće zablude

View previous topic View next topic Go down 
Message
avatar
ADMIN
 
 

Posts217
Reputation0
Join date2017-02-03

PostSubject: Najčešće zablude   Thu Feb 09, 2017 9:09 am


- Ne postoje dokazi da su Vikinzi nosili rogove na svojim slemovima. U stvari, slika Vikinga sa rogovima potice iz scenografije jedne opere iz 1876. godine.


Back to top Go down
http://myarousingheart.forumotion.com
avatar
ADMIN
 
 

Posts217
Reputation0
Join date2017-02-03

PostSubject: Re: Najčešće zablude   Thu Feb 09, 2017 9:09 am

- Savremeni istoricari osporavaju popularnu zabludu da je pojas nevinosti, uredjaj dizajniran da spreci zene od seksualnog odnosa, izmisljen u Srednjem veku. Vecina postojecih pojaseva se danas smatra namernim falsifikatima iz 19. i 20. veka. Dugo se tokom Srednjeg veka verovalo da masturbacija dovodi do ludila, sto je dovelo do misljenja da ovi pojasevi izmisljeni bas u to vreme.

- Postoji legenda da je Marko Polo testeninu doneo u Evropu sa svog putovanja kroz Kinu. Medjutim, to nije tacno. "Durum" psenicu, kao i testeninu koju poznajemo danas, doneli su Arapi iz Libije tokom njihovog osvajanja Sicilije u kasnom 7. veku.

- Dekleracija o nezavisnosti SAD zapravo nije potpisana 4. jula 1776. godine. Finalna verzija Dekleracije je usvojena, stampana i distribuirana od strane Drugog kontinentalnog kongresa toga dana, medjutim, samo potpisivanje desilo se 2. avgusta 1776. godine.

- Albert Ajnstajn nije pao na matematici u skoli, iako je to misljenje narocito popularno...

- Mnogi kuvari veruju da namirnice kuvane u vinu ne sadrze alkohol, posto ce zbog niske tacke kljucanja alkohol brzo ispariti. Medjutim studije su pokazale da alkohol ipak ostane u hrani: 25% nakon jednog sata pecenja i 10% nakon dva sata...


Back to top Go down
http://myarousingheart.forumotion.com
avatar
ADMIN
 
 

Posts217
Reputation0
Join date2017-02-03

PostSubject: Re: Najčešće zablude   Thu Feb 09, 2017 9:10 am

- Japanski "susi" ne znaci - "sirova riba". Ime susi u prevodu znaci "kiseli pirinac" i odnosi se na sirce koje se dobija od njega. Pirinac se tradicionalno sluzi sa sirovom ribom prelivenom tim sircetom.

- Mikrotalasne pecnice ne kuvaju hranu iznutra ka spolja. Mikrotalasi prodiru u namirnice i prouzrokuju direktno grejanje samo na kratkom rastojanju od povrsine...

- Banane ne rastu na drvecu. "Drvo banane" je u stvari zeljasta biljka cvetnica.

- Obicno se tvrdi da je Veliki Kineski zid jedina ljudska gradjevina na Zemlji vidljiva sa Meseca. Ovo je netacno. Niko od posade Apola nije ovo potvrdio, a cak ga je tesko zapaziti i iz svemirskih stanica koje kruze oko Zemlje. Ovu zabludu je popularizovao Ricard Halibarton, decenijama pre spustanja prve ljudske posade na Mesec. Sudeci po recima astronauta Dzeja Epta - Veliki kineski zid moze da se uoci tek sa visine od 290 kilometara.


Back to top Go down
http://myarousingheart.forumotion.com

Sponsored contentPostSubject: Re: Najčešće zablude   

Back to top Go down
 
Najčešće zablude
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
My Arousing Heart :: MY AROUSING HEART MAGAZIN :: Zanimljivosti-
Jump to: